Hur länge ska man tejpa ärr efter bröstoperation

Jag ska opas den 27:e januari och sitter nu och funderar på hur länge man måste hålla på att tejpa ärren ? Innan op hade jag en liten a-kupa. Efter op vet jag inte än 😛 Opad hos Ivan Letterfors 27:e januari 4cc mentor hög profil. Hur länge ska du ha tejp vid dina ärr ? Plastikguiden plastikguiden.

Bufret Lignende Oversett denne siden 3. Vi plastikkirurger brukar tjata om hur viktigt det är att man tejpar sina ärr efter en operation för att de ska bli så fina som möjligt. Om du har ett ärr som är nästan helt läkt så kan du tejpa tvärs över de delar av ärret som är läkta, och lämna småsår eller torra sårskorpor utan tejp. Ska man duscha med tejpen på? Jag är antagligen långt ifrån ensam med alla dessa frågor, så därför tänkte jag. Jag kan säga att jag inte hade kunnat gympa efter 3½ månader , jag var ganska öm länge.

Det kan vara fördelaktigt att tejpa dina ärr med kirurgtejp eller silikontejp. Du kan få råd av din opererande läkare angående hur du ska sköta ditt sår efter operationen. Efter en operation eller om du har ett större sår kan det vara fördelaktigt att tejpa såret i upp till sex månader efter operationen.

Jag opererade brösten den juni i år, och jag har förstått att man ska tejpa ärren efteråt. Jag har ärr efter operationer och de jag tejpat är jätte fina och de jag inte tejpat är jätte breda och väldigt fula. Det värsta exemplet är ett ärr som enbart är 5cm långt. En vecka efter en operation är ärrvävnadens hållfasthet ca av omkringliggande huds styrka.

Jag gjorde min länge efterlängtade operation för snart veckor sedan 😀 och måste säga att det är bland de bästa jag gjort men till saken: Jag undrar hur man ska tejpa och i övrigt sköta ärren på bästa sätt, hur länge ska man tejpa och hur ofta ska man byta? Plus andra tips för snyggare ärr ! Tre veckor efter snittet var jag hos en distriktssköterska för att kolla upp snittet pga liten infektion – hon bytte då tejpen mot ny och sa att jag skulle tejpa i tre månader för ett snyggt ärr. Jag ska ringa honom när jag kommer hem och ska fråga honom hur han ställer sig för det och om han är villig att operera om mig utan konstad för det kommer att.

Har man egen vävnad är framför en lättare operation och du kan alltid flytta bak, men din bröst muskel de skärt sönder läker aldrig igen. Torrt sår och luftigt förband minskar infektionsrisk. Håll förbandet torrt och tejpen som är närmast såret ska vara kvar tills stygn tas.

Större absorberande ytterförband kan bytas eller förminskas (kompress och tejp ) efter ca 2-dagar om det är vått eller blodigt. Lite blod i förbandet (rött) är normalt. Tejpen kan du ta bort nu, men om du vill ha ett snyggare ärr så kan du köpa sån tejp på apoteket och fortsätta tejpa ditt ärr i ett halvår. Mitt ärr är jättefint fast de tog tejpen dagen efter men jag har också hört att det blir mycket finare om man tejpar det. Kommer jag att bli inlagd?

Hur ska jag duscha och fasta inför operationen? Måste man skjuta på min. Jag skulle tejpa mitt sår när det hade läkt. Frågor för dig som gjort bröstrekonstruktion.

Enligt min långa erfarenhet av sårvård så ska såret efter att stygnen är borta tejpas på tvären lite glest om det ser ut att glipa. När det är helt läkt (och inte vätskar) ska det tejpas med en lite bredare kirurgtejp längs med såret under minst månader. Ta bort under dusch naturligtvis! Detta för att såret ska läka . Som jag förstod det ska man fortsätta tejpa efter det, för att undvika ärr. Eftr min operation där jag blev syd runt ögat köpt jag vanlig kirurgtejp och klippte små remsor.

Det är otroligt synd att sjukvården inte informerar bättre om hur länge man faktiskt behöver fortsätta tejp för att slippa fula ärr. Sammantaget får man en uppfattning om hur mycket hud som kan tas bort och hur långa snitten blir samt om man måste göra en fettsugning. Du skall fortsätta att tejpa ärren efter stygntagningen. Vid stillasittande arbete är många tillbaka på arbetet efter 5-dagar.

Vanligast är dock att vara sjukskriven 1-veckor. Efter veckor ses vi åter på kliniken då eventuella stygn ska tas bort, vi kontrollerar dina operationssår och visar dig hur du ska tejpa dina stygn med tryck för att få mindre och finare ärr. Det är ovanligt att kvinnor beviljas bröstförminskningar av Landstinget om brösten är mindre än 8ml styck. Under tre månader efter operationen bör man även avlasta ärren genom att använda hudvänlig tejp.

Har hört att ärren blir mycket bättre om man tejpar dom efter operation med kirurgtejp. Tror ni det gör någon skillnad? Om det nu gör någon skillnad: om jag ej tejpar de första månaders och ist de andra är det försent för någon skillnad då? Metoden som använts är en litteraturstudie.

De rekommenderar tejpning med micropore- tejp under tre-sex månader. Det är viktigt att sjuksköterskan har kunskap .