Hur länge tejpa ärr efter bröstoperation

Och när kan man börja använda vanlig bh? Innan op hade jag en liten a-kupa. Jag ska lägga bakom muskeln. Efter op vet jag inte än 😛 Opad hos Ivan . Hur tog ni hand om era ärr ? Hur länge ska tejpen sitta kvar efter op?

Plastikguiden plastikguiden. Bufret Lignende Oversett denne siden 3. Vi plastikkirurger brukar tjata om hur viktigt det är att man tejpar sina ärr efter en operation för att de ska bli så fina som möjligt. Om du har ett ärr som är nästan helt läkt så kan du tejpa tvärs över de delar av ärret som är läkta, och lämna småsår eller torra sårskorpor utan tejp.

Ska man duscha med tejpen på? Jag är antagligen långt ifrån ensam med alla dessa frågor, så därför tänkte jag. För att få fina ärr är det viktigt att du undviker infektion. Andra saker som du kan göra för att undvika fula ärr är bland annat att tejpa med kirurgte.

Jag opererade brösten den juni i år, och jag har förstått att man ska tejpa ärren efteråt. Det värsta exemplet är ett ärr som enbart är 5cm långt. Innan kejsarsnittet fick jag rådet att tjepa ärret länge för att få ett snyggare ärr.

Karolinska nämner i sin text om kejsarsnitt att man ska tejpa sitt ärr i sex månader för bästa möjliga läkning. På BB på SÖS sa de varken bu eller bä om tejpning. Enligt min långa erfarenhet av sårvård så ska såret efter att stygnen är borta tejpas på tvären lite glest om det ser ut att glipa. Tejp på tvären ska ju bara användas så länge såret inte är helt läkt, alltså för att hålla ihop sårkanterna när stygnen är tagna. Lyssna och följ detta så gott.

Större absorberande ytterförband kan bytas eller förminskas (kompress och tejp ) efter ca 2-dagar om det är vått eller blodigt. Jag gjorde min länge efterlängtade operation för snart veckor sedan 😀 och måste säga att det är bland de bästa jag gjort men till saken: Jag undrar hur man ska tejpa och i övrigt sköta ärren på bästa sätt, hur länge ska man tejpa och hur ofta ska man byta? Plus andra tips för snyggare ärr ! Kommer jag att bli inlagd? Hur ska jag duscha och fasta inför operationen?

Måste man skjuta på min. När kan jag ta bort yttre förband efter operationen? Jag har vätskeansamling i operationsområdet. På den här sidan beskrivs tiden efter en bröstförstoring i fråga om hur ont man har, sjukskrivning, arbete, vanlig bh eller sport-bh, tejpa ärr , arbete osv.

Att jag tycker denna ser bra ut är för att många sport bh: ar sitter så tajt på brösten om ni förstår. Vilket är lite runt om kroppen men stor i bysten. Jag kommer landa på stl 70C. Denna BH:n finns ju i stl 70C och inte i storlek XS eller S. Det finns ju hur många olika sport bh: ar som helst.

Sammantaget får man en uppfattning om hur mycket hud som kan tas bort och hur långa snitten blir samt om man måste göra en fettsugning. Hur är det, gör det någon stor skillnad om man inte tejpar ärren i hela sex mån? Här där vi bor är vattnet väldigt hårt, jag har känslig hud redan från början.

Jag håller på att klia ihjäl mig där tejpen sitter, så nu efter fem månader undrar jag om det verkligen gör så otroligt stor skillnad en månad hit eller dit. Det är väldigt vanligt att ha många frågor när det kommer till estetisk plastikkirurgi och medicinsk hudvård. Därför har vi här samlat många vanliga frågor och svar.

Hittar du inte svar på din fråga får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig! Inget är därför lämpligt att äta innan en operation. Dagar Lös ut recept på smärtstillande och eventuellt antibiotika så att du har det tillgängligt när du kommer hem efter din operation. Köp en rulle kirurgtejp så att du har den tillgänglig för att tejpa dina ärr.

Operationsdagen Duscha och tvätta hela kroppen. Efter veckor ses vi åter på kliniken då eventuella stygn ska tas bort, vi kontrollerar dina operationssår och visar dig hur du ska tejpa dina stygn med tryck för att få mindre och finare ärr. Alla sår är koloniserade även om det inte pågår en aktiv infektion.

Hantera såret enligt följande: Avlägsna eventuell tejp så att såret luftas. Tejp som sitter över incisioner som är under läkning utan sår ska vanligen lämnas kvar. Tag sårodling efter rengöring. Gör det ont och hur länge ?