Tejpa ärr hur länge

Vi plastikkirurger brukar tjata om hur viktigt det är att man tejpar sina ärr efter en operation för att de ska bli så fina som möjligt. Om du har ett ärr som är nästan helt läkt så kan du tejpa tvärs över de delar av ärret som är läkta, och lämna småsår eller torra sårskorpor utan tejp. Andra saker som du kan göra för att undvika fula ärr är bland annat att tejpa med kirurgte. A och O för att få så fina ärr som möjligt är att förebygga infektion samt att tejpa med kirurgtejp eller silikontejp.

Du kan få råd av din opererande läkare angående hur du ska sköta ditt sår efter operationen. Man vill ju gärna ha ett snyggt ärr , men det sliter rätt mycket på huden att slita bort dendär jäkla tejpen varje dag, är det någon som har ett tips för hur man ska göra det mindre smärtsamt?

Idag syndar jag och går otejpad eftersom jag tänkte att huden kanske måste få hämta sig lite så gör det mindre ont sen. Försvinner ett stort ärr på barn med åldern? Hur känns ditt ärr efter kejsarsnittet?

Tejpen är kvar innlegg 27. Ska jag tejpa ärret efter kejsarsnitt? BakingBabies bakingbabies. Bufret Oversett denne siden 12. Hur länge ska man tejpa ärret efter ett kejsarsnitt?

Innan kejsarsnittet fick jag rådet att tjepa ärret länge för att få ett snyggare ärr.

Karolinska nämner i sin text om kejsarsnitt att man ska tejpa sitt ärr i sex månader för bästa möjliga läkning. På BB på SÖS sa de varken bu eller bä om tejpning. Tejp på tvären ska ju bara användas så länge såret inte är helt läkt, alltså för att hålla ihop sårkanterna när stygnen är tagna. När kan man ta bort sårtejp efter operation?

Oj newgel var ju superdyrt. En förpackning kan ju inte räcka länge med tanke på hur länge man ska tejpa. Mentor 3cc high profile Framför muskeln. Hermelinen Luleå Svein Arthur Jensen.

Allt har gått bra och läkt bra, har bakom muskeln. Men det jag undrar över är hur länge du ska ha tejp över dina ärr ? Jag fick av min kirurg rådet att ha mjuka bhar i början samt använda tejp till månader har gått. Nu använder jag ofta bygel bh och har fortfarande tejp. Tejpbyte vad bör man tänka på?

Undra varför jag inte ska göra det då 😛 vill inte vara jobbig och maila henne för att ifrågasätta det, haha 🙂 Olika besked kanske har göra med hur ärren ser . Vi börjar med frågan om varför man ska tejpa. Svaret är enkelt, det är för att ärren ska hållas ihop, och därmed bli smala och fina. Använder man inte tejp så är där inget som håller ihop dem, och då blir de tjockare och större.

De ska tejpes så länge de är röda, och de brukar de vara i ungefär ett halvår. Jag sydde ett par stygn i ansiktet igår, och de ska tas om en vecka.

Som jag förstod det ska man fortsätta tejpa efter det, för att undvika ärr. Just de små remsorna jag har fått med mig (omnistrip) verkar inte gå att köpa på apotek, är det någon som har bra tips på vad man kan använda i stället? Har man en silikontejp av typten Mepitac så är det mycket bra.

Silikontejp är lite dyrare än papperstejp och fungerar kanske lite bättre. Nu är det så att all sårläkning är individuell och ärrbildningen kommer att vara olika från person till person. Använd papperstejp, silikontejp eller kräm under – månader. Lyssna och följ detta så gott. Större absorberande ytterförband kan bytas eller förminskas (kompress och tejp ) efter ca 2-dagar om det är vått eller blodigt.

Har hört att ärren blir mycket bättre om man tejpar dom efter operation med kirurgtejp. Om det nu gör någon skillnad: om jag ej tejpar de första månaders och ist de andra är det försent för någon skillnad då? Tror ni det gör någon skillnad? Jag opererade brösten den juni i år, och jag har förstått att man ska tejpa ärren efteråt.

Första gången jag opererade brösten så informerade man inte ordentligt på kliniken hur man ska sköta det här med tejpningen så jag var jätte noga och böt tejp hela tiden och gjorde rent och grejade. När själva operationen är färdig tvättar operationssköterskan eller assistenten huden runt såret med fuktade kompresser. Eftersom du redan har fått bedövning eller. Stygnen ska tas bort när såret har läkt, men var operationssåret sitter avgör också hur länge stygnen ska sitta kvar.

I ansiktet brukar stygnen tas bort på barn . De små tejpbitarna som löper tvärsöver sitter också kvar fortfarande. När är det dags att plocka bort tjepen? Kanske läker det snabbare om jag tar bort tejpen? När jag ringde till Viktoria var det ju som sagt ett halvår som gällde. Vad säger ni som opererat er?

Borde jag skynda mig med att tejpa ärren igen? Frågor för dig som gjort bröstrekonstruktion. Hur vet jag om jag fått en infektion? Jag känner små ” knölar” kring ärren som inte var där tidigare, är det farligt? Vårdtiden efter kejsarsnitt är individuellt anpassad efter hur Du och barnet mår och brukar vara cirka två dygn.

En del väljer att gå hem tidigare,. Detta sätts på längsgående över . Metoden som använts är en. Behandlingen är lätt att utföra.

De rekommenderar tejpning med micropore- tejp under tre- sex månader.